Viernes 11 de Marzo 21h

LOS HILOS DE PENÉLOPE

del Colectivo Circes



::sinopsis::
En el pueblo Amazigh de Achich, en el sur-oeste de Marruecos, la mayoría de los hombres han migrado a Europa.
Desafiando la resistencia al cambio de los ancianos, las mujeres se cuestionan los roles de género tradicionales y se unen para buscar alternativas de autonomia. Como en el mito de la Odisea, las Penelopes de Achich quieren tejer, pero no para esperar a Ulises. Hilando redes y estrechando el vinculo entre aquí y allí, manejan las tramas para orientar su propio destino.

Proyección y fiesta de co-financiación

Viernes 11 marzo - 21h00
RAI
C/Carders 12
Barcelona

Proyección: 21h00
aforo limitado (se recomienda llegar 20h30)

a seguir:
+ mojitos y caipirinhas
+ cena (cous cous vegetariano)
+ Musica con DJ



Entradas: Película + mojito/caipirinha: 5 €


El procés...
"Els fils de penèlope" tracta de la vivència de les dones en un poble del sud de Marroc en el qual la majoria dels homes joves han emigrat a europa, especialment a Barcelona.

Des de fa ja 6 anys col·laborem amb un col·lectiu de joves migrants instal·lats a Cornellà, raó per la qual varem decidir anar a conèixer les seves comunitats d'origen i conèixer l'altra cara de l'emigració, les dones que es queden. A la primera trobada amb aquestes dones, ens explicaren entre altres coses que tenien la intenció de crear una cooperativa per a teixir i ens van demanar que fessim de pont entre elles i el col·lectiu dels homes del poble que resideixen a Catalunya per a buscar suport. Varem decidir involucrar-nos en el seu projecte al mateix temps que realitzavem el nostre documental.
Hem intentat aportar a aquest projecte de diferents maneres, però finalment ens hem adonat que la més senzilla i més ràpida és enviant màquines des d'aquí.